Med människan i det främsta rummet

Inredning handlar om att skapa rum för människans välbefinnande med hjälp av färg, form och funktion. Som inredningsarkitekt innebär det att anpassa planlösningen optimalt, välja rätt inredning, ytskikt, material, färg och ljus. På så sätt förvandlas ett boende till ett hem, där man vill bo och leva.

Tjänster

Från bostad till drömhem.

Drömmer du om större ytor? Plats för mer och fler? Ljusare och härligare? Eller har du precis köpt ny bostad och känner dig allmänt villrådig? Vägen från bostad till drömhem går via smart planlösning, optimal möblering, noga utvalda material, anpassad färgskala och ljussättning. Målet är skapa smarta kvadratmeter med en skön känsla, där just du trivs. Vi startar med dina önskemål och bostadens potential. Jag kan erbjuda allt från möblering till totalrenovering. Från planritning till realisering och projektledning. Jag tar hand om alla beställningar och har också kontakt med kunniga hantverkare som kan förverkliga dina visioner. Hur ser ditt drömhem ut?

TILL NYBYGGARE SOM VILL BYGGA BO.

Söker du som byggföretag en inredningsarkitekt? En samarbetspartner som kan jobba konceptuellt, strategiskt och långsiktigt? Jag samarbetar med flera byggentreprenörer som bygger helt nya boendekoncept. Utgångspunkten är funktionell planlösning och inredning som utgör en välfungerande grund och som skapar förutsättningar för ett bra boende. Det är spännande och utmanande. När det gäller val av interiörer kan till exempel tillfälliga trender får backa för mer stryktåliga och hållbara alternativ. I min roll handlar det om att jobba strategiskt med funktionella lösningar utifrån en given budget. Jag är van att driva och genomföra projekt mot uppsatta mål, både på egen hand och tillsammans med andra. Jag håller även föreläsningar om inredning, färg- och ljussättning. För byggentreprenörens räkning har jag även konsultationer för privatpersoner, där vi går igenom beteende- och rörelsemönster för att hitta bra möbleringsalternativ för varje enskilt boende. Vad behöver du och ditt företag hjälp med?

Uppdrag

”De senaste åren har jag jobbat med stora inredningsprojekt och boendekoncept för nyproduktion. Men i slutändan handlar det alltid om förståelsen för hur vi människor vill leva och bo. Att skapa rum för ro i vardagen.”

Hus och hem för byggföretaget Småa

Sedan 2001 har jag samarbetat med Småa

som bygger både lägenheter och hus i Stockholmsregionen. Jag har inrett allt från 1:or till 6:or, från 20 kvadratmeter till över 200. Under åren har jag satt min prägel på många hem när det gäller planlösning, inredning, förvaring och möblering. Förutsättningen för att skapa ett funktionellt hem är att se och förutse människors rörelsemönster. Det blir såklart stort fokus på kök, badrum och förvaringsutrymmen som är viktiga funktioner för en fungerande vardag. Men också val av ytskikt, material, färg- och ljussättning har stor betydelse för att vi ska trivas. Här är några referensprojekt: 63 bostadsrätter i Täby , 15 atriumradhus i Västra Johannelund, en modern trädgårdsstad i Älta med 400 nya bostäder , villor i Mariehovsviken med utsikt över Mälaren  och 194 hus i lantlig stil i Segersäng.

Läs mer om byggföretaget Småa

Fabriksparken i Sundbyberg

SKANDIA FASTIGHETER BYGGER ETT HELT NYTT BOSTADSOMRÅDE,

Fabriksparken, med fokus på socialt och hållbart liv. Tanken är att Fabriksparken ska tillföra umgänge, mat och odling till stadslivet i Sundbyberg. På uppdrag av Skandia Fastigheter har jag planerat och inrett 300 bostäder, bostadsrätter 1–5 rum och kök. Det innefattar materialval, ljus- och färgsättning men främst en funktionsduglig planlösning. Att det finns goda förvaringsutrymmen, välplanerade badrum och fungerade kök. Tillsammans med tv-kocken Tareq Taylor har just köksregionerna fått lite extra omtanke och bjuder på både ytor och grytor för goda vänner. Ledorden för mitt arbete har varit: genomtänkt, funktionellt och socialt. Utgångspunkten har varit god kvalitet och att skapa en perfekt bas för alla boende.

Se och läs mer om mina tankar bakom Fabriksparken

Om företaget

BOLAGET Fredrik von Schewen AB

har jag drivit sedan 2001. Under åren har det resulterat i en nattklubb, kontor, gym och skönhetskliniker. Men mest av allt har jag inrett hem, både lägenheter och hus. Flera hundra faktiskt. Och där känner jag mig hemma. Att få skapa smarta och vardagsnära lösningar med fokus på de människor som ska bo där.

Jag är utbildad inredningsarkitekt

Parsons Academics  i New York. I botten är jag beteendevetare och har en filosofie kandidatexamen i sociologi med inriktning på personal, arbete och organisation från Stockholms Universitet. Jag också jobbat som florist under många år.

Att trivas i de rum vi vistas i

är en förutsättning för att vi ska må bra, nå harmoni och känna ett inre lugn. I över femton år har jag möblerat om i de rummen; planerat och inrett människors hem efter deras behov, tycke och smak. Det är roligt, kreativt och intressant. Men det har också fått mig intresserad av vårt allra innersta rum. Om hur vi mår, egentligen, innerst inne. Den nyfikenheten fick mig att utbilda mig vidare till samtalsterapeut och coach.

Läs mer om den verksamheten

Hur kan jag hjälpa dig? Kontakta mig gärna om du har frågor eller funderingar.

073-354 13 02

Fredrik von Schewen AB
Odengatan 24
113 51 Stockholm

073-354 13 02

fredrik@vonschewen.com

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.