Det innersta rummet

Ibland behöver vi stanna upp. Reflektera över hur vi mår, egentligen, innerst inne. Vi kan behöva ta hjälp för att komma i balans, bli gladare eller känna oss starkare. Det kan jag erbjuda i form av personlig utveckling genom samtalsterapi och coachning. Hur ser det ut i ditt innersta rum?

Erbjudanden

Det finns lika många orsaker till att söka hjälp som det finns människor. Du kanske inte är tillfreds med din livssituation, dina relationer eller dig själv. Du kanske vill växa och utvecklas som människa. Ofta handlar det om en längtan efter förändring. Då är samtalsterapi och coachning en bra början.

Samtalsterapi

Samtalsterapi handlar om

att reflektera och bearbeta på djupet. Här får du stöd och vägledning om du känner dig vilse eller om livet känns tungt. Terapin ger dig möjligheter till personlig utveckling och att växa som människa. Då behöver du någon att prata med, någon som lyssnar utan att värdera eller döma. Min roll är att stötta dig så att du får förståelse för vem du är, vilka behov du har och hur du når harmoni och får balans i livet. Vi fokuserar på det positiva och friska och använder det som utgångspunkt för att nå självinsikt. Att jobba med sig själv på djupet kan vara både omvälvande och tillfredsställande, det påverkar och förändrar. Kanske är det just en sådan förändring som du behöver.

Coachning

När det gäller coachning

är inriktningen här, nu och framåt. Vi fokuserar på möjligheter istället för brister och tillkortakommanden. Det leder till utveckling och hjälper dig att överbrygga dina hinder. Som coach ser jag och tror på din potential och din förmåga att nå nya mål. Jag vet att du själv har svaren på dina frågor, bara du får stöd och hejarop längs vägen. I min roll har jag erfarenhet och mod att utmana och bemöta dina rädslor. Ofta upplever man en befrielse när man övervinner dem och märker hur den inre styrkan växer. Normalt bör vi träffas 5–10 gånger för att se ett resultat. Och du vet väl att coachning är avdragsgillt för företag?

Metod

Alla människor har sår, en historia, som har format oss. Men vi har också en kreativ potential. Och den ska vi fokusera på. Det positiva som får oss att växa som människor.

Fyra frågor till terapeuten

1.
Vad är skillnaden mellan samtalsterapi och coachning?

Coachning är handfast, målfokuserad och avgränsad. Vi jobbar med konkreta mål under en kortare period eller i etapper. När det gäller samtalsterapin behöver vi mer tid. Vi tittar bakåt och ser vad som har format oss till den vi är idag.

2.
Hur funkar det om jag kommer till dig som klient?

Vi har en dialog. Tillsammans försöker vi hitta verktygen för att du ska utvecklas och må bättre. Här kan du ventilera både högt och lågt och få tid att reflektera i lugn och ro. Se mig som ett oberoende bollplank. Naturligtvis har jag tystnadsplikt.

3.
Hur länge pratar vi och hur många gånger måste vi ses?

Vi tar en terapitimme i taget. Är du på resande fot kan vi ta vissa timmar som röst- och videosamtal. När det gäller coachning sätter vi upp korta avgränsade mål, men räkna med 5–10 gånger ungefär. I samtalsterapin går vi ner på djupet och därför kan det ta längre tid.

4.
Använder du dig av någon särskild metod?

Jag jobbar som samtalsterapeut och coach med psykosyntes som grund. Metoden fokuserar på det friska i varje individ. I alla våra brister och begränsningar finns möjligheter till utveckling. I varje problem finns en utvecklingspotential. Jag använder mig även av KBT, ACT, mindfulness och schematerapi.

Läs mer om psykosyntes på Humanova

Om Fredrik

”Jag har lång erfarenhet av socialt arbete. Och jag tycker om att hjälpa andra att lösa sina problem. Det grundar sig i ett genuint intresse för människor.”

Utbildning

Jag är diplomerad samtalsterapeut

och har gått en tvåårig yrkesutbildning på Humanova, som 
inkluderar en basutbildning i integrativ psykoterapi. Jag också diplomerad samtalscoach, som är en tvåårig yrkesutbildning på samma skola. På Ersta Sköndal Bräcke högskola har jag gått flera kurser på Sköndalsinstitutets socionomutbildning.
I botten är jag beteendevetare och har en filosofie kandidatexamen i sociologi med inriktning på personal, arbete och organisation från Stockholms universitet.

Bakgrund

Att jag vill utforska

människans allra innersta rum är inte så konstigt. Jag har länge varit intresserad om hur människan fungerar. Vilka känslor som styr oss, hur vi mår och varför. Det fick mig att utbilda mig till samtalsterapeut och coach. Tidigare har jag arbetat som inredningsarkitekt och det är fortfarande en del av min vardag. Det finns ett samband mellan vår psykiska hälsa som är kopplat till det fysiska rummet och de sammanhang vi befinner oss i.

Läs mer om den verksamheten

Hur kan jag hjälpa dig? Kontakta mig gärna om du har frågor eller funderingar.

073-354 13 02

Besöksadress:
Grev Turegatan 35
113 51 Stockholm

073-354 13 02

fredrik@vonschewen.com

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.